Σχετικά με την Άννα

Καλωσήρθες στην επαγγελματική μου σελίδα!

Στόχος μου να γίνεις μια πιο υγιής εκδοχή του εαυτού σου, να έχεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής με ένα σώμα που σου αρέσει και αγαπάς.

Λίγα λόγια για μένα για να με γνωρίσεις καλύτερα…

Τελείωσα το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με 8,2. Στη συνέχεια πραγματοποίησα το μεταπτυχιακό μου πάνω στην αθλητική διατροφή στο Πανεπιστήμιο του Loughborough του Ηνωμένου Βασιλείου. Για την πραγματοποίηση των μεταπτυχιακών μου σπουδών έλαβα υποτροφία από το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος.

Αφού ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο εργάστηκα για ένα χρόνο στο Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας. Εκεί συμμετείχα σε Ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας γύρω από θέματα διατροφικής αξιολόγησης, διατροφής, άσκησης και τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, μετακόμισα για 3μιση χρόνια στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Εκεί πραγματοποίησα το μεταδιδακτορικό μου στο Harvard Medical School/Beth Israel Deaconess Medical Center. Η έρευνά μου αφορούσε κλινικές δοκιμές σχετικά με τον ρόλο φαρμάκων στον έλεγχο του βάρους σε παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2, καθώς και στη μελέτη της συσχέτισης του ψυχικού τραύματος με συνήθειες της διατροφής και του τρόπου ζωής.

Μετά το μεταδιδακτορικό μου και για τα επόμενα 4 χρόνια ανέλαβα υπεύθυνη έρευνας για την Compass στη Google στην Καλιφόρνια. Εκεί μελέτησα συμπεριφορικές τεχνικές για το πως μπορούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας να τρώνε πιο υγιεινά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Βιοεπιστημόνων της Αμερικής για την περίοδο 2019-2020.

Από τον Οκτώβριο του 2022 διατηρώ το διαιτολογικό γραφείο αλλαγής διατροφικών συνηθειών και τρόπου ζωής “Studio Διατροφής” στο Κολωνάκι.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι αλλαγές στις συνήθειες του τρόπου ζωής σου είναι το μυστικό για να πάρεις τον έλεγχο του βάρους και της υγείας σου στα χέρια σου.

Είμαι μέλος του European Lifestyle Medicine Organization και του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. Επιπρόσθετα, ανήκω στο επιστημονικό προσωπικό του International Master of Science in Lifestyle Medicine του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχω μιλήσει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και έχω παρουσιάσει το επιστημονικό μου έργο σε πλήθος διεθνών συνεδρίων. Εδώ μπορείς να δεις τη λίστα με τις επιστημονικές μου δημοσιεύσεις.