Πόσο Έτοιμος/η Είσαι να Πετύχεις; Αξιολόγησε την Ετοιμότητα σου πριν το Ραντεβού στη Διαιτολόγο

Για ένα επιτυχές αποτέλεσμα είναι σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρες προσδοκίες. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Ας δούμε πόσο έτοιμος/η είσαι να αλλάξεις κάποιες συνήθειες για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Από το 1 έως το 7, όπου 1 είναι το καθόλου και το 7 το πάρα πολύ, πόσο διατείθεσαι να: 

  1. Κάνεις αλλαγές στη διατροφή σου;
  2. Κάνεις αλλαγές στη φυσική σου δραστηριότητα; 
  3. Να αλλάξεις συνήθειες που ευνοούν την αύξηση του βάρους (ελλειμματικός ύπνος, άγχος, κ.α.);

Αν έχεις απαντήσει σε όλα πάνω από 6 τότε οι πιθανότητες για να πετύχεις τους στόχους σου είναι με το μέρος σου και είναι η κατάλληλη στιγμή να κλείσεις ραντεβού στο διαιτολόγο.

Αν έχεις απαντήσει σε όλα μεταξύ 4 και 5 τότε καλό είναι να σκεφτείς πόσο σημαντικός είναι στην παρούσα στιγμή ο έλεγχος του βάρους σου και η ποιότητα της διατροφής σου. Αν δεν μπορούν να γίνουν προτεραιότητα τώρα ίσως είναι καλύτερο να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου πριν ζητήσεις βοήθεια. Ωστόσο, πάντα μπορείς να δουλέψεις την ετοιμότητα σου με τον διαιτολόγο σου αν αποφασίσεις να κλείσεις ραντεβού.

Αν έχεις απαντήσει σε όλα κάτω από 4 τότε ενδεχομένως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλεις και ένα πρόγραμμα διατροφής στη ζωή σου. Πάρε το χρόνο σου και όταν δεις ότι μπορείς να κάνεις προτεραιότητα την αλλαγή των συνηθειών σου τότε θα είναι και η καλύτερη στιγμή να κλείσεις ραντεβού στο διατολόγο. Ο στόχος είναι η επιτυχία σου ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο.

Κατηγορίες:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet