Γιατί ο Στόχος Βάρους μου Πηγαίνει όλο και πιο Μακριά;

Ήξερες ότι για να ικανοποιήσεις έναν βραχυπρόθεσμο στόχο πολλές φορές θυσιάζεις τον μακροπρόθεσμο; Πόσες φορές έφαγες μια πίτσα, ένα μπέργκερ, ένα μεγάλο γλυκό ενώ προσπαθούσες να ελέγξεις το βάρος σου; 

Συμβαίνει σε όλους γιατί αναζητάμε την άμεση ευχαρίστηση. Και αυτό γιατί η ευχαρίστηση που θα έρθει όταν φτάσουμε στο βάρος που θέλουμε βρίσκεται ακόμα μακριά. Το πρόβλημα είναι ότι την πάμε ακόμα πιο μακριά όσο ικανοποιούμε τους βραχυπρόθεσμους στόχους ευχαρίστησης με φαγητό. Ως αποτέλεσμα συχνά απογοητευόμαστε και τα παρατάμε. 

Τι μπορώ να κάνω; 

Βρες το κίνητρο που σε ωθεί να ελέγξεις το βάρος σου. 

Πως; 

Ρώτα τον εαυτό σου γιατί. Και μετά ξανά γιατί και γιατί και γιατί μέχρι να μην έχεις άλλη απάντηση να δώσεις. Αυτή η τελευταία απάντηση είναι το αληθινό σου κίνητρο. Αυτή πρέπει να ανακαλείς κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος/η με πειρασμούς. 

Και να θυμάσαι: Μόνο εσύ μπορείς να βρεις τι πραγματικά σε κινητοποιεί, κανένας ειδικός. Όλοι εμείς είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε με σωστή καθοδήγηση να πιάσεις το στόχο σου. Αλλά η κινητήριος δύναμη και βασικός υπεύθυνος είσαι εσύ!

Κατηγορίες:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet